Home>>Nieuws

Nieuws

11 mei 2017

Winkeliers Centrum krijgen hulp tegen huurstijgingen

Samen met collega's van de VVD en SP heb ik hard gewerkt om ondernemers een eerlijke kans te geven. 

Lees hier het artikel op Parool.nl

Coalitiepartijen D66, VVD en SP willen dat winkeliers in Centrum hulp krijgen in hun strijd tegen grote huurstijgingen.

DOOR: MICHIEL COUZY 11 MEI 2017, 09:20

De drie fracties, met een meerderheid in de gemeenteraad zullen hiervoor donderdag een motie aannemen. "We moeten voorkomen dat kleine ondernemers machteloos staan tegen grote vastgoedpartijen," aldus D66-fractievoorzitter Reinier van Dantzig.

In de binnenstad staan de huurprijzen onder druk door de komst van toeristenwinkels, die veel geld verdienen aan de drukte. Zij prijzen buurtzaken uit de markt. Vastgoedeigenaren kunnen hoge huren vragen omdat de belangstelling voor de winkelpanden groot is.

Het gemeentebestuur wil voorkomen dat de straten in de binnenstad transformeren tot een Nutella- en ijswafelwalhalla en wil vooraf selecteren welke winkels wel en niet welkom zijn. Uit onderzoek blijkt dat dit juridisch haalbaar is. De raad neemt hierover donderdag een besluit.

Pandjesbaas op de stoep
De coalitiepartijen willen dat de gemeente hierbij onderzoekt of zij 'kleine ondernemers' kan helpen en adviseren op het gebied van huurrecht. Ook moeten deze winkeliers op de hoogte worden gesteld van hun juridische mogelijkheden als de pandjesbaas op de stoep staat om een hogere huur te vragen.

GroenLinks wil hier aan toevoegen dat winkeliers standaard steun krijgen als zij bezwaar maken tegen huurverhogingen. De oppositiepartij pleit er ook voor dat de gemeente panden gaat opkopen, eventueel in samenwerking met middenstanders, om te voorkomen dat winkeliers worden verdreven door te hoge huren.

Lijsttrekker D66 Amsterdam

Lees meer

Winkeliers Centrum krijgen hulp tegen huurstijgingen

Lees meer

D66 lanceert plan om hele buurten in een keer te verduurzamen

Lees meer

Ontmoet Reinier hier!

Lees meer

'Middenklasser is de ruggengraat'

Lees meer
Vorige Volgende
Omhoog

Nieuwsbrief

Mijn D66-collega's in de Gemeenteraad van Amsterdam

Mijn D66-collega's in de Gemeenteraad van Amsterdam