Speerpunt # Eerlijke kans op werk

Als ondernemer weet ik als geen ander dat de kracht van onze stad juist schuilt in de diversiteit van Amsterdammer, maar helaas zien we nog dagelijks discriminatie op de arbeidsmarkt.

AB6E6208 E756 16F9 1AB5E1AA6444806F

Als ondernemer weet ik als geen ander dat de kracht van onze stad juist schuilt in de diversiteit van Amsterdammer, maar helaas zien we nog dagelijks discriminatie op de arbeidsmarkt. Ik vind dat onacceptabel en wil als ondernemer een voorbeeld stellen: Als duidelijk is dat bedrijven jongeren geen kans geven omdat de achternaam van de sollicitant niet Bakker of Jansen is, dan zijn ze in Amsterdam op de verkeerde plek. Wat je achtergrond ook is, we zijn allemaal Amsterdammers. Iedereen verdien een eerlijke kans op werk, ongeacht waar je wieg stond, of op wie je verliefd bent. 

Ik heb 2 jaar geleden een tijd meegelopen met een leerwerkcoach op het MBO en dan wordt je toch wel met je neus op de feiten gedrukt. Het eerste punt dat mij opviel is dat discriminatie op de arbeidsmarkt veel veelomvattender is dan je zou denken. Echt elke jongere met een migrantenachtergrond heeft er last van en dat vind ik verschrikkelijk zeker in een stad als Amsterdam die zo divers is. D66 blijft daar echt keihard tegen optreden.

2A828647 BE5B 030B 45E93E4BA29083F4

D66 in Nieuw-West: 'Nuance is geen elitair begrip'

Dat het gevoel bestaat dat je grachtengordel bent, terwijl je wel degelijk ook prima verkiezingsuitslagen scoort in, zeg, Nieuw-West. D66 is een partij waarbij je, ook als min of meer geïnteresseerde leek, namelijk niet een, twee, drie aan Nieuw-West denkt.

Lees meer
Alle corporatieve koop naar middensegment

Alle corporatieverkoop naar middensegment

Er kan een grote stap gezet worden richting een eerlijke Amsterdamse woningmarkt. D66 wil namelijk in de komende prestatieafspraken met de woningcorporaties afspreken dat alle woningen die de corporaties verkopen in het middensegment blijven. Dat kan door de huren laag te houden via kettingbeding. Of door de woning ter verkopen...

Lees meer

D66: 'Waarom neemt VVD geen afstand van FvD?'

'Het lijkt wel alsof Amsterdamse politici alleen nog maar kunnen praten over wie racistisch is en wie ze willen uitsluiten,' stelt de VVD Amsterdam in een wijdverspreide advertentie. Om te vervolgen met de schijnbaar retorische vraag: 'Heeft Amsterdam geen grotere uitdagingen?' Het lijkt een aardige campagnevondst: doen alsof de VVD over de...

Lees meer
Meer nieuws