Speerpunt #2 Spreiding van drukte

Amsterdam is enorm aantrekkelijk en populair, daar ben ik als geboren en getogen Amsterdammer erg trots op.

AB6BDAEA D00F 043A 8CD8E14F8BB953F2

Amsterdam is enorm aantrekkelijk en populair, daar ben ik als geboren en getogen Amsterdammer erg trots op. Het geeft wel een enorme druk, bijvoorbeeld op het centrum waar je te vaak over de hoofden kan lopen, maar het geeft ook veel kansen. De bezoekers zorgen voor banen, bijvoorbeeld voor jongeren die bijvoorbeeld van de Mbo-opleiding Horeca, Bakkerij & Facilitair komen, in Amsterdam vrijwel direct aan het werk kunnen.

Overlast moeten we voorkomen. Illegale hotels moeten we keihard aanpakken, we moeten de stad schoon houden en extra geld uittrekken voor handhaving. Voor touringcars is wat mij betreft in hartje centrum geen plaats. Een autoluwe binnenstad zorgt voor wat meer rust en ruimte, en een betere ontsluiting naar gebieden buiten het centrum moet ervoor zorgen dat ook die gebieden kunnen meeprofiteren van de aantrekkingskracht van Amsterdam.

2A828647 BE5B 030B 45E93E4BA29083F4

D66 in Nieuw-West: 'Nuance is geen elitair begrip'

Dat het gevoel bestaat dat je grachtengordel bent, terwijl je wel degelijk ook prima verkiezingsuitslagen scoort in, zeg, Nieuw-West. D66 is een partij waarbij je, ook als min of meer geïnteresseerde leek, namelijk niet een, twee, drie aan Nieuw-West denkt.

Lees meer
Alle corporatieve koop naar middensegment

Alle corporatieverkoop naar middensegment

Er kan een grote stap gezet worden richting een eerlijke Amsterdamse woningmarkt. D66 wil namelijk in de komende prestatieafspraken met de woningcorporaties afspreken dat alle woningen die de corporaties verkopen in het middensegment blijven. Dat kan door de huren laag te houden via kettingbeding. Of door de woning ter verkopen...

Lees meer

D66: 'Waarom neemt VVD geen afstand van FvD?'

'Het lijkt wel alsof Amsterdamse politici alleen nog maar kunnen praten over wie racistisch is en wie ze willen uitsluiten,' stelt de VVD Amsterdam in een wijdverspreide advertentie. Om te vervolgen met de schijnbaar retorische vraag: 'Heeft Amsterdam geen grotere uitdagingen?' Het lijkt een aardige campagnevondst: doen alsof de VVD over de...

Lees meer
Meer nieuws