Wat is je favoriete plek in Amsterdam?
Om de week is twee uur lang is mijn favoriete plek in Amsterdam de Johan Cruijff Arena. Ik heb al sinds jongs af aan een clubkaart en dat koester ik. Het spel is de laatste tijd niet om naar huis te schrijven, en die naamsverandering moet er snel komen, maar het blijft de mooiste club van het land.

Je bent inmiddels lijsttrekker, maar hoe lang zit je al in de Amsterdamse raad?
In 2014 ben ik voor het eerst verkozen en dit wordt mijn tweede termijn.

Waarom ben je raadslid geworden?
Ik liep als ondernemer tegen heel veel regels aan, zelfs als ik kleine dingen wilde veranderen, toen dacht ik: dat moet anders. Om regelzucht tegen te gaan en om echt dingen te veranderen. Daarom zit ik in de politiek.

Wat zijn voor jou belangrijke onderwerpen en waarom?
Waar ik me zorgen om maak is de Amsterdamse woningmarkt, die moet eerlijker. Waar ik me ook hard voor maak is echt in te grijpen om racisme en discriminatie uit te bannen uit Amsterdam. Helemaal weg gaat nooit lukken, maar dat moet altijd het streven zijn.

Wat is er, door jouw toedoen, over 4 jaar veranderd in Amsterdam?
Dan hebben we met de coalitie de woningmarkt eerlijker gemaakt, is discriminatie zo ver mogelijk teruggedrongen en is er een grote stap gemaakt op het gebied van duurzaamheid.

Laatste vraag: met welke Amsterdammer zou jij graag een avond door willen brengen?
Ha! Nou afgelopen jaar was het behoorlijk druk, dus als ik een volledig vrije avond heb dan kies ik voor mijn vrouw Nirvana.