Home>>Selfie-blog

Selfie-blog

02 maart

Groeiende stad

Op 1 mei gingen Marijn Bosman en ik met jullie in gesprek over wonen, bouwen en duurzaamheid in Amsterdam. Dank voor jullie komst, ideeën en de openhartige gesprekken! De houthavens, een klimaatneutrale wijk, was misschien wel de best mogelijk plek om dit gesprek met jullie te hebben. Want met één klimaat neutrale wijk zijn we er nog niet.

Daarom vroegen we jullie om jullie ideeën over hoe we de stad nog sneller, nog duurzamer krijgen. En ideeën waren er genoeg. Bijvoorbeeld over schone lucht door slim laden&lossen, de aanleg van daktuinen om water vast te houden en het afspreken van klimaatresultaat met leveranciers, in plaats van slechts naar de prijs te kijken. Wat opviel was dat veel van de ideeën beginnen en eindigen bij de deelname van Amsterdammers. We moeten dus breken met het ouderwetse top-down denken en er moet veel meer ruimte komen voor die lokale initiatieven in de wijk: kosten omlaag en belemmerende regels weg. In 2050, wanneer geen enkele Amsterdamse woning meer op het aardgas is aangesloten, zal dát immers de nieuwe praktijk zijn.

En wat D66 betreft beginnen we nog liever vandaag dan morgen te werken aan die schone toekomst. Daarom presenteerden Marijn en ik ons plan om bewoners die samen vooruit willen te helpen om echt stappen te maken. Aan de hand van jullie vragen en aanvullingen kunnen we het nog beter maken. Duurzaamheid kan je niet afdwingen met papier en rapporten. We moeten het samen doen.

Terug naar de voorpagina

Lijsttrekker D66 Amsterdam

Lees meer

De creatieve stad

Lees meer

Opening padelbaan USC

Lees meer

D66 Straatvoetbaltoernooi

Lees meer

Groeiende stad

Lees meer
Vorige Volgende
Omhoog

Nieuwsbrief

Mijn D66-collega's in de Gemeenteraad van Amsterdam

Mijn D66-collega's in de Gemeenteraad van Amsterdam