Decennialang jaar heeft de top van Schiphol uit meer mannen dan vrouwen bestaan, maar als er meer vrouwen aan tafel zitten, dan is de balans zoek. Het is een opvatting die totaal niet past in deze tijd en daarom stellen de fracties van D66 en Groenlinks vragen aan het college. Lijsttrekker van D66 Reinier van Dantzig: “Het is krankjorum dat de leiding van Schiphol sowieso een man als nieuwe baas wilt hebben. Ga gewoon op zoek naar de beste kandidaat en dat zou zo maar een man kunnen zijn.

Balans
De huidige baas van Schiphol geeft aan dat er op dit moment twee mannen en twee vrouwen in de directie zitten. Een nieuwe vrouw zou de directie uit balans brengen. Reinier van Dantzig: “Wat een onzin om nu opeens de balans aan te halen als argument. Schiphol heeft decennia lang alleen maar mannen in de raad van bestuur gehad, en nu is het opeens belangrijk om in balans te zijn? Kwaliteiten moeten de doorslag geven, niet je sekse.”

Amsterdam aandeelhouder
De gemeente Amsterdam is aandeelhouder van Schiphol en heeft daarom een positie om vragen te stellen over het beleid. De fracties van D66 en Groenlinks hebben daarom aan het college gevraagd om opheldering. Rutger Groot Wassink: “Deze uitspraak is echt belachelijk en het Amsterdamse aandeelhouderschap moet ingezet worden om deze gekte te stoppen.”