Over veertig uur kunt u weer stemmen. Het belooft een bijzonder spannende dag te worden waarin Groenlinks en D66 strijden voor de grootste plek in de gemeenteraad. Uw stem kan daarbij doorslaggevend in zijn. Met uw stem bepaalt u of de komende jaren de stad vanuit links of vanuit het midden wordt bestuurd. D66 is voor een progressieve middencoalitie voor alle Amsterdammers.

Sinds de oprichting is D66 een partij die voor samenwerking zowel naar rechts als naar links kijkt, een echte middenpartij. De afgelopen vier jaar hebben wij bewezen deze positie ook in de praktijk te kunnen brengen. Samen met de SP aan de linkerkant en de VVD aan de rechterkant hebben wij twee coalitieakkoorden uitgevoerd. De stad ligt er economisch en financieel sterk bij en er is ook zeer veel bereikt op het gebied van armoedebestrijding, onderwijs en duurzaamheid. Het zijn resultaten die zijn bereikt door een coalitie die oog heeft voor alle Amsterdammers.

Met deze resultaten in het achterhoofd en de blik op de toekomst, is deze verbinding tussen links en recht ook in de komende periode weer hard nodig voor Amsterdam. Amsterdam heeft een bestuur nodig, waar iedereen zich in herkent, dat er is voor alle Amsterdammers.

Met een stem op D66 kunt u rekenen op samenwerking. Samenwerking met alle partijen die vooruit willen met Amsterdam. D66 laat zowel in Den Haag als in Amsterdam zien dat het de enige progressieve partij is die niet alleen van de zijlijn roept, maar ook doet, verantwoordelijkheid neemt en met veel passie zich inzet voor een beter Nederland en Amsterdam.

Vanzelfsprekend hoop ik dat u op D66 stemt. Als u dat doet en wij wederom de grootste worden, dan kunt u erop rekenen dat ik de samenwerking zoek met alle partijen. Met een open vizier ga ik de onderhandelingen in, op zoek naar het beste bestuur voor alle Amsterdammers.