Het bestuur kijkt terug op een positieve lijsttrekkersverkiezing. Voorzitter D66 Amsterdam Attie Wang: “Na een mooie interne campagne van beide kandidaat-lijsttrekkers, hebben onze leden hun keuze gemaakt. De twee lijsttrekkers zullen D66 vol enthousiasme aanvoeren op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam en een nieuwe bestuurscommissie in Weesp volgend jaar.”

Op dit moment is D66 in beide gemeenteraden vertegenwoordigd en maken we ook in beide gebieden deel uit van het gemeentebestuur. In de Amsterdamse gemeenteraad is D66 vertegenwoordigd met 8 van de 45 raadszetels.  In Weesp zit D66 in de gemeenteraad met 2 van de 17 raadszetels. D66 wil dit resultaat bij de eerstvolgende verkiezingen op 16 maart 2022 gaan overtreffen, zeker gezien het resultaat van afgelopen Tweede Kamerverkiezingen. Er is animo voor meer D66 in Amsterdam en in Weesp. De verkiezing van onze lijsttrekkers Reinier van Dantzig en Ron Anches wordt daarbij als een eerste grote stap gezien.

Reinier van Dantzig: “Ik ben enorm vereerd dat ik D66 weer mag leiden bij de komende verkiezingen. Ik zie er  naar uit samen met hen campagne te voeren in de ‘slag om Mokum’ en D66 weer de grootste partij van de stad te maken. Ik wil de progressieve waarden van Amsterdam verdedigen, de klimaat- woon- en kansen crisis aanpakken en samen met de Amsterdammers op basis van gezond verstand werken aan een wereldstad. Want alleen dan, wordt morgen mooier dan vandaag.’”

Ron Anches: “Natuurlijk wil ik allereerst alle D66 leden in Weesp en Driemond bedanken! Bedankt voor het vertrouwen in mij en dat ik jullie mag leiden tijdens de verkiezingen van 2022 voor een nieuwe bestuurscommissie. Ik geloof dat wij voor jullie als inwoners van Weesp en Driemond de kernwaarden van onze partij D66 zullen uitdragen tijdens dit belangrijke keerpunt nu wij volledig onderdeel worden van Amsterdam. Onze campagne begint nu! Weesp & Driemond, van goed naar beter!”

Kandidatenlijst D66

Vanaf 15 juni start de kandidaatstelling voor de overige kandidaten, die op de D66-lijst willen voor de gemeenteraad. Een lijstadviescommissie, waar beide lijsttrekkers in hun respectievelijke commissie zitting in zullen nemen, naast een bestuurslid van het afdelingsbestuur, leggen een advies aan de leden voor. Uiteindelijk bepalen de leden van D66 Amsterdam de volgorde van de kandidatenlijst. De interne stemming vindt plaats tussen 25 oktober en 8 november. De uitslag wordt bekend gemaakt op 16 november.