Hoe ik op dit moment tegen de Covid-Crisis aankijk
Vrienden,
Het is alweer even geleden dat ik jullie wat langer schreef, maar het leek mij goed te delen hoe ik op dit moment tegen de Covid-Crisis aankijk. We zijn ondertussen bijna 8 weken onderweg in onze intelligente lockdown en de gevolgen beginnen steeds zwaarder te drukken: verveling bij jongeren, Zoom’ende hoofdpijn bij thuiswerkers, eenzaamheid bij ouderen en een dreigende economische kaalslag die zijn gelijke niet kent. Hoewel de nood enorm is opgelopen, staan we pas aan het begin van een crisis die zeker maanden maar misschien wel twee jaar gaat duren tot de Bevrijdingsdag aanbreekt waarop het vaccin beschikbaar is.
Voor mij en mijn partij is de afgelopen tijd een ding duidelijk geworden, mensen hebben perspectief nodig. Een plan hoe we hieruit komen, met zicht op de uitgang en een glimpje licht aan het einde van al deze duisterheid. Ik hoop dan ook met jullie dat het kabinet vanavond dat perspectief zal schetsen, want dat is hard nodig voor iedereen maar voor ondernemers in het bijzonder
Zelf heb ik vandaag een plan gelanceerd om verder te kijken dan alleen de 1,5meter samenleving en het gesprek op te starten over het werken met leeftijdsgrenzen. Uiteraard kan dit alleen op basis van de wetenschap, maar juist die wetenschap geeft aan dat de risico’s voor jongeren substantieel minder zijn.
Mijn oproep is dan ook om het gesprek snel te openen of we ook veilig met leeftijdsgrenzen kunnen werken, waarbij maatwerk per gelegenheid wat mij betreft het beste zal werken. Het concertgebouw zal open willen voor alle leeftijden, terwijl de Melkweg er wellicht voor zal kiezen aan leeftijdsgrens aan te houden.
Wel geeft het ons de plicht meer ruimte te maken voor kwetsbare leeftijden in de openbare ruimte en we zullen als maatschappij ook extra aandacht moeten schenken aan hun eenzaamheid. Mijn volledige plan, inclusief een tiental punten om de horeca en culturele sector weer snel op te starten is te lezen op de website van @d66amsterdam
Laat ik afsluiten met mijn twee favoriete Corona-cliche?s: Hou vol & gelukkig hebben we er goed weer bij.